Бегач от русенски клуб записа рекорд на планински маратон

0

Въпреки отлагането с месец шестото издание на „Лудогорски маратон” събра близо 200 любители на бягането от страната и чужбина.

Състезанието, организирано от клуб „Зелена стъпка”, започна още вчера с плувните дисциплини, а днес по трасето в местността „Пчелина” се пуснаха бегачи и колоездачи, а също и участници в дуатлона и триатлона, информира razgrad24-7.com.

Спазвайки строго правилата за биосигурност, свързани с превенцията на Африканска чума по свинете, организаторите бяха подготвили място за дезинфекция – слама, пропита с дезинфекционен препарат, който непрекъснато се доливаше. Всички бегачи и колоездачи преминаваха през т.нар. тампон и на старта и на финала.

Финиширалите получаваха и подаръци за спомен – уникални чаши, изрисувани тематично с логото на „Зелена стъпка” и спортните дейности, които клубът развива, а също и с осигурени от спонсори чанта и енергиен бар. Имаше и няколко баки вкусна леща, та красивите чаши веднага влизаха в употреба.

Победителят записа най-добро време за трасето. Ахмед Ахмед - Фараона от Цар Калоян се състезава за русенски клуб, но първите му състезание са със „Зелена стъпка”. Новият рекорд, който той постигна, е 3 часа и 31 минути. След него финишира Ясен Дудин от София, а трети е Георги Харалампиев от Плевен.

При дамите първа финишира Катя Дженкова от Варна, втора – Красимира Петрушкова от Варна, трета Красимира Желязкова от Казанлък.

Другият рекорд в състезанието бе в дуатлона при дамите – постигна го Цветелина Венкова от „Зелена стъпка”, тя финишира 42 км. колоездене и 21 км. бягане за 5:01:09, като с това време изпревари и повечето мъже в дисциплината – само двама я изпревариха. Втора е Василена Радева от София.

При мъжете в дуатлона победител е Самуил Вълчев от Варна, втори – Мартин Русев от клуб „Пегас”-Разград, а трети – Борис Качамаков от Варна.

В триатлона победител е Борис Андреев от Плевен с време 5:27:60 ч., втори е Райко Николов от Варна, трети – Николай Диканчев от София.

В бягането на 21 км. при мъжете с време 1:37:26 ч. победител е Ивайло Кенаров от Русе, втори е Росен Тодоров от Русе, трети – Павел Павлов от Русе.

При дамите победител е Радостина Балова от София, следвана от Анита Кръстева от Стара Загора, трета е Кристиана Кънева от Сливен.

Ивайло Вълев от Плевен е победител при мъжете на дистанция 11 км., следван от Румен Стаматов от София и Адриан Любенов от София. При жените победител е Вероника Вълканова от „Зелена стъпка”, втора е Катя Велева от Стара Загора, трета – Маргарита Оберетона от Разград.

При колоездачите пръв на 42 км. финишира Ясен Александров от Варна, втори е Любомир Илчев от Варна, трети – Александър Жеков от Сливен. При жените победител е Даниела Динчева от София, втора е Ирина Георгиева от Варна, трета – Ани Герасимова от Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари