Базар на приложните изкуства на Сексагинта Приста

0
През месец май римската крепост ще събере едни от най-добрите български творци на приложно и изящно изкуство
През месец май римската крепост ще събере едни от най-добрите български творци на приложно и изящно изкуство

През месец май римската крепост ще събере едни от най-добрите български творци на приложно и изящно изкуство 

На 14 и 15 май, тази година година Ruse Art Project bazaar ще събере едни от най-добрите български творци на приложно и изящно изкуство в Русе.

Четвъртото издание на базара ще се проведе в романтичната атмосфера на античната римска крепост Сексагинта Приста, благодарение на любезното домакинство на Исторически музей, гр. Русе

За доброто настроение на посетителите, организаторите са подготвили приятен музикален фон, щанд с вкусни печива, арт работилници и традиционните мини концерти на живо на саксофониста Станислав Иванов.

На 14 май, в събота събитието ще започне от 11:00 часа и ще продължи до 22:00 ч., когато гостите на базара ще могат да се насладят и на популярната инициатива "Нощ на музеите".

В неделя, 15 май базарът ще е отворен за посетители отново в 10:00 ч. и ще приключи в 19:00 часа.

Целта на организаторите е да срещнат русенската публика с отбрани български автори, които да представят работата си на живо в града.

Успехът на Ruse Art Project bazaar се крие в концепцията да предлага изкуството по достъпен начин в среда, в която хората се свързват и забавляват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    любопитен
    Какво лошо има в написаното от 1 и 2. След като с нашите пари е заплащан хонорара на Башмет и то по нареждане на Ива Чавдарова, не виждам нищо лошо. Драги ми номер 3, ами по твоята логика да направим почетни граждани и Гьобелс или Менгеле. Позор е хора, поддържащи агресията да са почетни граждани на Русе.
  • -1
    3
    плюс-минус
    Да се смесват по грозен и скандален начин днес и сега политика и изкуство - това е нецивилизован цинизъм, който, уви, все повече завладява света. Някои даже се връщат векове назад във времето, като в САЩ и Великобритания дори разрушиха статуи.
  • 4
    2
    русенец
    Хубаво е написан предния коментар, но искам да попитам господа съветниците - предприемат ли нещо за отнемане на почетното гражданство на Юрий Бешмет. След такова изказване, с което се възхвалява агресията на една държава спрямо друга, такъв човек е позор за град като Русе. Без да обсъждаме доста спорните му качества на музикант и диригент, който втръсна дори и на най-ревностните почитатели на ММД, то трябва да се действа решително и да се отнемат всички почести и привилегии. След като малкия, но горд град Ческе Будейовице отне почетното граждаство на Валентина Терешкова именно за подобна подкрепа на агресията /и то с 32 гласа за и само пет против/ нима градът на ужким свободния дух ще си мълчи.
  • 4
    1
    Копейкин
    Искам да поздравя почетния гражданин на Русе - г-жа Чавдарова с факта, че дълги години наред канеше и заплащаше участията на една Путинска подлога, а именно Юрий Башмет на Мартенските музикални дни. Прадлагам догодина в програмата тя да включи и руския военен хор "Александров" - да погали ушите на всички миролюбиви путинисти. Срам и позор за Русе с такъв почетен гражданин като г-жа Чавдарова. А срамът да е още по-голям и самият Башмет през 2005 година е почетен гражданин. Да припомним ли кмета на Русе през май 2005 година?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари