Баща изобрети чанта - капсула за бебето си

1
Идеята му хрумва от компютърната игра Death Stranding
Идеята му хрумва от компютърната игра Death Stranding Видео: NOVA

Навън пролетта настъпва, но изричната и единствена доказана засега мярка срещу COVID-19 e да си останем по домовете.

За разумните излизания, когато те се налагат - баща на двумесечно бебе от Китай споделя личния си опит - той изобретява предпазна капсула

"Аз съм Цао Дзинйе. На 30 години съм. Хобито ми е да правя дизайн и иновации. Заради епидемията прекарах един месец, за да изобретя тази предпазна капсула за моето дете“, каза Цао Дзинйе, предава NOVA.

Идеята му хрумва от компютърната игра Death Stranding. 30-годишният мъж добавя система за пречистване на въздуха и специален вход с ръкавица, който позволява на бащата да обслужва бебето си по всяко време, без да има директен контакт с външния свят. "Тази предпазна капсула е преработена от раница за котка. Разполага с електронна вентилаторна система и осигурява напълно изолирана, удобна и безопасна среда за бебето навън", каза още той.

Съпругата на Цао – Фанг споделя, че в началото е била скептична. И не е очаквала бебето да се чувства толкова удобно в подобно нещо. "В момента той е много малък и не може да носи маска, а и тя може да наруши дишането му. Мисля, че предпазната капсула, която мъжът ми измисли, е сигурна. Вече я пробвахме няколко пъти. Спокойна съм."

След като Цао публикува изобретението си в социалните мрежи, много хора се обръщат към него с молба да направи капсула и за техните деца. "Децата на някои родители са по-големи от моето бебе, но също искат такава чанта, ще трябва да направя модела по-гъвкав“, добави той.

На този фон броят на заразените с коронавирус в Китай намалява с всеки изминал ден. Страната на изгряващото слънце постепенно започва да се завръща към нормалния си начин на живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари