Бързо производство за 19-годишен дрогиран шофьор в Русе

4
Полевият тест на шофьора е реагирал положително на амфетамин/метамфетамин
Полевият тест на шофьора е реагирал положително на амфетамин/метамфетамин Снимка: БГНЕС/архив

Бързо и досъдебно производство са образувани, във връзка с установен от полицията в Русе 19-годишен водач, управлявал с положителна проба за наркотици 

 На 10 юли около 04:00 ч. на кръстовището на бул. Съединение и ул. Болярска, служители от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ са извършили проверка на лек автомобил "БМВ 318" с русенска регистрация, управляван от 19-годишен. В колата униформените са забелязали пакетчета със суха тревна маса и бели кристали.

Последвал е оглед на място от дежурна оперативна група, при който са открити около 40 грама суха зелена тревна маса, реагираща положително на марихуана, както и около 6 грама бяло кристалообразно вещество, реагирало положително на амфетамин/метамфетамин. Случаят е документиран от разследващите и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Същевременно на място е бил изпратен и екип пътни полицаи, които са изпробвали водача за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е отчетена положителна проба за употреба на метамфетамин. За констатираното е образувано бързо производство по описа на сектор „Пътна полиция“, за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари