„Банка ДСК“ приема глобата от 1 милион лева

0
Банката приема глобата и си сътрудничи с органите за по-нататъшно подобряване на своите мерки за защита на личните данни
Банката приема глобата и си сътрудничи с органите за по-нататъшно подобряване на своите мерки за защита на личните данни

Банката изтъква, че е един от най-големите оператори на лични данни в България заради големият брой клиенти.

Банка ДСК“ приема глобата и си сътрудничи с органите за по-нататъшно подобряване на своите мерки за защита на личните данни.

Това е становището на финансовата институция по повод наложената ѝ днес от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) глоба от 1 млн. лв. за неправомерно разкрити и достъпени от трети лица лични данни на общо 33 492 клиенти в 23 270 кредитни досиета.

Банката изтъква, че е един от най-големите оператори на лични данни в България заради големият брой клиенти.Финансовата институция напомня, че 23 юни 2019 г. е изпратила съобщение до медиите, с което уведомява, че „български гражданин, в миналото осъден и лежал в затвора по обвинение за банков обир, информира Банка ДСК, че притежава база данни, съдържаща клиентски данни от банката“.

На база на тази информация банката назначи вътрешно разследване, по време на което беше установено, че не e имало успешна дигитална атака срещу информационните системи на банката.

Във връзка с това, ако лице притежава такива данни, те могат да се получат само и единствено по друг, но също така незаконен начин с неправомерно действие във вреда на банката, се посочва още в становището на „Банка ДСК“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари