Български лекари ще специализират във високотехнологични болници в Израел

1
Вече са подписани договори с две болници в Йерусалим и Тел Авив
Вече са подписани договори с две болници в Йерусалим и Тел Авив Видео: БНТ

Млади български лекари ще специализират във високотехнологични болници в Израел от есента.

Очаква се тази възможност да повиши качеството на грижите за пациентите у нас. Сътрудничеството ще се осъществи благодарение на подписания днес Меморандум за сътрудничество между Българският лекарски съюз и организацията на евреите в България „Шалом", предава БНТ.

Спомени за ценности, когато българските лекари са се грижели не само за своите пациенти, но и за обществото. Спомени за Втората световна война, когато Лекарският съюз се противопоставя на Закона за защита на нацията и така спасява практикитe и дори живота на колегите си от еврейски произход. Именно тази жива памет стана причина днес две неправителствени организации да се погрижат за бъдещето на младите специализанти.

Д-р Асен Меджидиев - председател на Столичната колегия на БЛС: За мен това е пътят - да могат да се квалифицират на най-високо ниво във водещите клиники по света и връщайки се в България, те да заемат това елитно място, което са имали през 40-те години.

Доц. Александър Оскар - председател на организация на евреите в България "Шалом": Именно това ни мотивира да си подадем ръце в името на това българските лекари, а оттам и българските пациенти да имат по-добра квалификация и възможности за лечение в България.

Вече са подписани договори с две болници в Йерусалим и Тел Авив. Освен професионалния обмен Меморандумът поема ангажимент и за защита на културните ценности на двете общности.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари