"Български документи за самоличност" със специален режим на работа заради изборите

0
Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас
Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас Снимка: БНР

Звеното "Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР в Русе ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас на 27 октомври.

През следващата седмица е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, информира Кис 13.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ако това не може да стане до края на работния ден на 25 октомври, ще получат необходимото удостоверение, с което да гласуват. За целта трябва лично да подадат искане в Областната дирекция на МВР и Районните управления за дните от 22 до 26 октомври от 08:30 ч. до 17:00 ч. и на 27 октомври до 19:00 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас, се издават само след приемане на заявление за лична карта. При произвеждане на втори тур, ще се издадат нови удостоверения от 29 октомври до 03 ноември включително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари