Българска следа на наградите "Грами"

0
Наш екип е създал компютърна игра, спечелила статуетка в специална категория
Наш екип е създал компютърна игра, спечелила статуетка в специална категория

Наш екип е създал компютърна игра, спечелила статуетка в специална категория

Компютърна игра, чието създаване се ръководи от българския екип на компанията Ubisoft, спечели първата в историята награда "Грами". Призът се нарича "Най-добра музика за видео игри и други интерактивни медии, а конкретният носител е Стефани Иконому, информира "Дневник".

Тя е авторът на музиката към Assassin's Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok.

Нейни конкуренти сред номинираните бяха Остин Уинтъри (Aliens: Fireteam Elite), Ес Беър Макриъри (Call Of Duty®: Vanguard), Ричард Жак (Marvel's Guardians Of The Galaxy) и Кристъфър Тин (Old World).

"Благодаря за признанието и за това, че отдадохте дължимото на силата на музиката към компютърните игри", каза Иконому при получаването на наградата в неделната вечер. Звукозаписната академия на САЩ създаде категорията заради значителното културно влияние на този жанр, макар видео игри да са печелили "Грами" в други категории.

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök излезе на пазара през март 2022 г. и неин водещ разработчик е Ubisoft Sofia. Това означава, че на практика продуктът излиза от България.

Това е най-голямото досега разширение на популярната игра Assassin's Creed, а софийското студио участва - но не с водеща роля - при разработването на Assassin's Creed Valhalla, пусната в края на 2020 г.

Иконому е композитор и цигуларка от Лос Анджелис, работила за филмова и телевизионна музика за филми в жанровете драма и комедия, включително за Netflix. Заедно с номинираният за "Златен Глобус" Хари Грегсън-Уилямс, тя композира мелодии за "Мулан" (на гиганта "Дисни") и "Марсианецът" (номинираният за оскар филм на Ридли Скот).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари