Българска медицинска сестра загина при катастрофа в Италия

0
Двамата пострадали и загиналата българка работели като медицински сестри в болницата на Сант Анджело Лодиджано
Двамата пострадали и загиналата българка работели като медицински сестри в болницата на Сант Анджело Лодиджано Снимка: Vigili del Fuoco

27-годишната българка Емилия Миткова е загинала при жестока катастрофа в Северна Италия, съобщи в."Джорно", цитиран от dir.bg

Инцидентът е станал около 3 часа на 21 септември на пътя до Инверно и Монтелеоне. По неизвестни причини шофьорът на лекия автомобил "Алфа Ромео", в който пътувала българката, изгубил контрол. Колата се ударила в стълб и се преобърнала извън пътя. Емилия Миткова, която е седяла на задната седалка, е изхвърчала от автомобила и е била смазана под него.

На място са изпратени екипи на пожарната, Спешна помощ и хеликоптер.

31-годишният шофьор от град Павия и 26-годишна пътничка са ранени. Те са транспортирани в лечебно заведение с травми, но няма опасност за живота им. Двамата пострадали и загиналата българка работели като медицински сестри в болницата на Сант Анджело Лодиджано (в Италия тази професия се упражнява и от мъже).

Тримата се прибирали след прекарана вечер навън с приятели и колеги. Емилия Миткова живеела в Сант Анджело Лодиджано или точно в зоната, където беше първото огнище на коронавирус в Италия, където се преместила от предишната си месторабота до град Брианца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари