Българката, причинила трагедията в Акуила: Не бях включила ръчната спирачка

3

Фаталният инцидент, при който на 18 май паркираната кола на българка потегли сама по улицата до детска градина в град Л’Акуила и уби 4-годишния Томазо, е резултат на човешка грешка.

Това твърдят резултатите от досегашните разследвания на властите, както съобщи в. ”Кориере дела сера”, цитиран от 24 часа.

38-годишната българка, майка на три деца, спряла колата си „Фолксваген Пасат”, оставяйки я на първа скорост, но забравила да дръпне ръчната спирачка. Автомобилът бил паркиран на наклонената улица до детската градина, в която отишла да вземе двете си близначета. 12-годишният й син останал да чака в автомобила. Според разследванията момчето по невнимание освободило скоростния лост, поради което колата потеглила по нанадолнището.

Българката чула виковете на сина си в движещата се без контрол кола и се опитала в отчаянието си да я спре с ръце, рискувайки да бъде прегазена. Колата счупила огражденията на градината и премазала играещите шест деца. Синът на българката успял да скочи през прозореца на автомобила и самият той бил ранен. 4-годишният Томазо почина, а пет деца бяха ранени, едното от които тежко, и все още е в интензивната терапия на римската болница „Джемели”.

Според „Кориере дела сера” в разпит, продължил час и половина пред магистратите Стефано Гало и Микеле Ренцо, българката разказала случилото се. „Не бях включила ръчната спирачка”, казала тя. При шофирания от българката „Фолксваген Пасат” става въпрос за копче, което я включва. Жената оставила колата само на първа скорост и отишла да вземе децата си набързо, като се има предвид, че градината била на две крачки, и че щяла да се върне веднага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари