Българка патентова първия козметичен крем, който съдържа желязо

0
Желязото преминава през фибрите на колагена и им пречи да се слепват, казва Станислава Павлова
Желязото преминава през фибрите на колагена и им пречи да се слепват, казва Станислава Павлова

След 16 години работа в сферата на фармацията и козметиката предприемачът Станислава Павлова патентова първия крем с желязо в света

Въпреки че има възможност да произвежда продуктите си в страни като САЩ, Корея и Франция, тя избира България. Това стана ясно от гостуването ѝ в предаването „Бизнес старт“ по Bloombergtv.bg

За да успееш да се справиш с днешната конкурентна среда трябва да измислиш иновативен и различен продукт. Нашият е точно такъв.

Той съдържа желязо, което преминава между фибрите на колагена и им пречи да се слепват. По този начин се предотвратява образуването на бръчки“, пояснява гостът.

Брандът стартира през март миналата година, но бързо се развива успешно. През октомври печели първо място за най-иновативна компания от Съвета за иновации на Българската търговско-промишлена палата.

Ние стартирахме заедно с пандемията и плановете ни доста се промениха. Трябваше бързо да променим стратегията за развиване на бранда. Международните козметични изложения, на които планувахме да отидем, бяха отменени. Трябваше изцяло да преминем в онлайн среда, но това беше и известно предимство. Да стартираш бизнес в условията на криза е по-лесно, отколкото да адаптираш вече съществуващ бизнес към промените“, смята Павлова.

Тя изрази и мнението си, че африканският пазар е много подценяван.

Преди 20 години Етиопия беше една от най-бедните държави в света, докато сега се развива изключително бързо. Стандартът на живот се е повишил и след още 20 години страната ще бъде една от водещите икономически сили на Африканския континент“, коментира Павлова.

Според нея това се дължи предимно на китайските инвестиции в държавата и преместването на редица китайски фабрики там заради евтината работна ръка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари