България върна три деца в Германия, обявени за издирване

0
Децата са установени на ГКПП "Маказа"
Децата са установени на ГКПП "Маказа" Снимка: Георги Димитров / Vesti.bg

Децата са установени на ГКПП "Маказа"

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) съвместно с Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи организира и осъществи връщането на три деца, гръцки граждани, на грижите на социалните служби на Федерална република Германия.

Непълнолетните гръцки граждани са с мярка за закрила в Германия, но въпреки това са изведени от страната, като са обявени от германските власти в Шенгенската информационна система за издирване, съобщават от ДАЗД.

Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи уведоми ДАЗД, че на гранично контролно-пропускателен пункт Маказа са установени три непълнолетни лица, обявени за международно издирване. Експертите от Държавната агенция за закрила на детето предприеха необходимите действия и децата бяха настанени от социални работници в подходяща социална услуга, докато се организира предаването им на упълномощените специалисти от Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

ДАЗД координира и организира всички действията по връщането на децата на германските социални служби. Гарантирана бе тяхната безопасност и сигурност, като към днешна дата те вече са на територията на Федерална република Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари