България удари Словения с 3:0

0
Класическа победа на младежкият национален отбор в Стара Загора
Класическа победа на младежкият национален отбор в Стара Загора

Младежкият национален отбор на България до 21 години победи с категоричното 3:0 Словения пред около 300 зрители на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.

Точни за нашите бяха Антонио Вутов и Кирил Десподов на два пъти.

Селекционерът на България Антони Здравков започна със стража на "Верея" Даниел Наумов на вратата, Мартин Костадинов, Стефан Велков, Венцислав Керчев и Ангел Лясков в отбрана, в средата на терена като опорни полузащитници действаха Антонио Георгиев и Янис Карабельов, по крилата атакуваха Кирил Десподов и Александър Георгиев, като плеймейкър оперираше Божидар Краев, а на върха на атаката застана Антонио Вутов. В игра през втората част се появиха Наско Милев, Николай Минков и Светослав Ковачев, предаде БНР.

Още от самото начало на срещата нашите упражниха сериозен натиск и заградиха съперника в неговата половина. Много активни бяха по двете крила Десподов и Георгиев, Краев умело връзваше играта в предни позиции, а Антонио Вутов се справи добре с нетипичната си роля на централен нападател. Резултатът бе открит в 20-та минута, когато Кирил Десподов свали дълго подаване в наказателното поле на словенците, топката стигна до Вутов, той нанесе хубав удар в левия ъгъл, топката се отби от ръката на защитник на гостите и влетя в мрежата за 1:0.

Единственото положение за Словения през първата част дойде в 38-та минута, когато топката срещна гредата след далечен удар. Малко по-късно обаче българите вкараха втори гол. След центриране от корнер кълбото попадна у Десподов, който стреля по диагонал, топката се отби в защитник на противника и влезе в мрежата.

През второто полувреме младите ни национали продължиха да са категорично по-добрият отбор на терена и контролираха изцяло развоя на срещата. Точка на спора сложи Кирил Десподов в 83-та минута, когато след уникален самостоятелен пробив надбяга противник, излезем сам срещу вратаря на Словения и пусна топката между краката му за крайното 3:0 за България.

С тази победа България вече събира 8 точки, но продължава да заема четвъртата позиция във временното класиране на девета квалификационна група. В следващия си мач на 7 септември нашите приемат фаворита в групата Франция.

България - Словения 3:0 Антонио Вутов 20 мин., Кирил Десподов 42, 83 мин.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари