България ще поиска екстрадицията на извършителя на хакерската атака

0
Борислав Сарафов: Установили сме мястото, откъдето е проведена атаката
Борислав Сарафов: Установили сме мястото, откъдето е проведена атаката Снимка: БГНЕС

Борислав Сарафов: Установили сме мястото, откъдето е проведена атаката

"Установили сме мястото, откъдето е проведена атаката, а също и трите имена, адреса и местонахождението на едно от лицата, извършили атаката. Ще поискаме екстрадицията на това лице от Руската федерация."

Това каза в предаването „120 минути“ по bTV зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Той изрази съмнение, че лицето ще бъде докарано и каза, че би било наивно да очаква съдействие от Руската федерация.

Във виртуалния свят остават много повече следи, отколкото в реалния, особено ако разполагаме с необходимия софтуер. Лицето е на територията на град Магнитогорск в Руската федерация, каза Сарафов.

Той допълни, че атаката е повърхностна и не са източени данни от информационните масив, не са увредени масивите и няма да затрудни работата на институциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    colibri
    България може да поиска екстрадация на предполагаемия извършител, но има пречка-руснаците не позволяват тази процедура, защото имат закон, който не позволява предаването на техни граждани на чуждо правосъдие. За червена бюлетина от Интерпол-там не вървят само приказки-те искат доказателства.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари