Българите по-често да казват "Обичам те", 69% спират алкохола

0
74% заявяват, че ще казват по-често "обичам те" през започващата 2020-а година
74% заявяват, че ще казват по-често "обичам те" през започващата 2020-а година Снимка: Getty Images

В деня на виното и любовта: Българите предпочитат повече време с близки хора, повече усмивки и по-често да казват "обичам те"

74% заявяват, че ще казват по-често "обичам те" през започващата 2020-а година. 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават (а може би имат и повече поводи). Оказва се, че жените ще казват "обичам те" повече, отколкото мъжете.

69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си.

Дали хората нареждат виното след вредните навици, не е ясно, но в деня на виното и романтиката, вижда се, че българите са малко по-склонни да си обещават и любов, и самодисциплина, но все пак любовта побеждава с малко.

Данните са от януарското изследване на "Галъп интернешънъл", в което агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2020 г. Изследването е част от ежемесечната, независима изследователска програма на "Галъп интернешънъл", представителна за пълнолетното население на страната.

Оказва се, че едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. Осъществяването на поне една своя мечта пък си обещават 73 на сто от българите, а 84% вярват, че ще се усмихват повече. Прави впечатление, че на практика няма големи възрастови различия в отговорите, макар да се откроява ентусиазмът, който е характерен по-скоро за младостта.  

68% твърдят, че ще засядат дърво, 63 на сто смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива.

33% приемат да осиновят бездомно животно – тук, очаквано, ентусиазмът не е огромен. Няма обаче и кой знае колко ентусиазъм в четенето – 48% са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност, макар чувствителни дялове респонденти все пак да ги споделят.

Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари – 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

Галъп интернешънъл

Интервюирани са 835 души „лице в лице“, с двустепенна, гнездова извадка, на случаен принцип. Максималната допустима статистическа грешка: ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари