Българинът не може да си представи свят без джипка

0
Само Мата Хари може да донесе победата на ГЕРБ
Само Мата Хари може да донесе победата на ГЕРБ

Само Мата Хари може да донесе победата на ГЕРБ

Напук на всички социолози, антрополози и орнитолози само едно-единствено деяние може да донесе пълната победа на ГЕРБ на 4 април. И това е разкриването на Мата Хари. Изсветляването на този обаятелен образ от най-новата ни политическа действителност е ключът към пълна победа и триумфът, който води към кабинет Борисов-4.

И е добре, защото как иначе ще живеем без Деница. Кой ще пълни синия екран, ако ги няма неповторимите топинги като Цвета и Дариткова, ако се стопят като снежинки Теменужка, бай Кирчо, Македонката, Лъчо, онуй кикотещото се Нанков и боядисаното докторче. Ако Валери не ни поучава и не ни показва ката ден края на тоягата. Или пък Джамбазки не ни замерва със свистящи пиратки. Да не говорим, че българинът, бил той православен, католик, арменец, или помак, не може да си представи свят без джипка.

Как ще я караме, а?

За това е време Борисов да излезе пред народа си. И ясно да заяви, като при избора на патриарх: „Тя е… Тя йе… Йе, йе, йе… Името и е…“ И така нататък, докато изплюе камъчето.

Защото писмото на Сечкова до жената на Христо Иванов разкрива най-големият проблем на модерните български времена. Набедената за Мата Хари майка и съпруга е втората такава, след жената на единия от Бобокови.

А то Мата Хари може да бъде всякаква. От най-обикновената директорка на детска градина в провинцията, до заместник-министърка на еди кво си. Нали е видно още от Цветаново време, че няма нито една грозотия в редиците на ГЕРБ.

Изобщо, проблемът с Мата Хари е универсален за българското общество. И то, не само за членовете му, които са с явно патриархални навявания, като например тези от българо-мохамеданската общност, или от гагаузкото наследство. Даже изконните българи изгарят от любопитство, а пък привнесените в нацията ни шопи си шепнат гордо: E, то не моеш устоиш на нашто момче!

Мата Хари… Коя ли е па тая?

Автор: Цанко Цанев / „Афера“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари