Българин стана капитан в една от най-големите круизни компании в света

2
Румен Йовчев е възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна
Румен Йовчев е възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна

Румен Йовчев е възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна

Сънародникът ни Румен Йовчев стана първият български капитан в една от най-големите круизни компании в света - Royal Caribbean. Това стана ясно от публикация във Фейсбук профила на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна, чийто възпитаник е той.

„Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морско училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал“, написаха от учебното заведение в социалната мрежа. От там изтъкват още своята гордост с капитан Йовчев за това, че е реализирал своя дългогодишна мечта, за която е положил много усилия, воля, сила на духа и упование. Ръководството на учебното заведение му пожелава здраве, житейски радости и професионални успехи.

Морското училище „Никола Йонков Вапцаров“ е с богати традиции, които водят началото си от XIX век. Те включват съчетаването на теоретичното обучение с практиката, възпитанието в дух на дисциплина и екипност.

Royal Caribbean International е основана като Royal Caribbean Cruise Line през 1968 г. от три норвежки корабни компании: Anders Wilhelmsen & Company, I.M. Skaugen & Company и Gotaas Larsen. Две години по-късно, техният първи кораб е пуснат в експлоатация.

Под името на компанията плават 23 круизни кораба, които акостират на повече от 288 пристанища в 77 страни на шест континента и посещават най-популярните дестинации в Бермудски острови и Карибите, Европа, Канада и Нова Англия, Аляска, Южна Америка, Азия, и Австралия и Нова Зеландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Коки
    Сега се връщам от круиз на Бахами, Доминикана...Голяма тъпня, но перфектно за дебели лакоми американци. Дано да им плащат добре на персонала, че нас ни изтръскаха на изпроводяк над 200$ за бакшиши, които ти слагат невинно към сметката без да питат. Реално само път биеш и за няколко часа виждаш някой остров, малко плаж и всичко е една гигантска машина за пари...За сноби е перфектно, но аз не бих повторила!
  • 5
    1
    :)
    Що не вземете да проверите, колко българи са уважавани и утвърдени първи капитани в океанското плаване занимаващо се с транспорт на насипни товари, контейнеровози, танкери. Ще е по- пълна и достоверна информацията, която ни предоставяте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари