Българин си купи кола от "Син Карс" на изложението в Женева

1

За четвърта поредна година първият български производител на автомобили Син Карс представи своята продукция на най-голямото автомобилно изложение в Европа – Автосалона в Женева.

След световния успех на уличната версия  SIN R1,  компанията вече има и първият  български клиент.

7-литровият SIN R1 650, който в момента е в Женева, вече е собственост на наш сънародник, пише Монитор.

Автомобилът привлече вниманието на стотици ценители на редките луксозни автомобили, като фирмата вече има продажби на няколко клиенти в Корея, Италия и Германия.

Премиерата на щанда на Син Карс тази година е новият екологичен автомобил. Това е изцяло електрически модел L City, който има основната функция да зарежда и обслужва магазини, заведения и институции, които се намират в центровете на големите градове.

Новата електрическа платформа L City предизвика силен интереса на медиите и посетителите на тазгодишното изложение в Женева. Колата ще се предлага в няколко модификации, вариращи от малки камиони за доставка до леки автомобили.

Возилото ще има изцяло електрически пробег от до 300 км, а базовата цена ще бъде силно конкурентна на европейския пазар, което я прави много атрактивна в сравнение с настоящите електрически автомобили.  Проектът вече има сериозен интерес от повече от 10 компании, като в момента се водят преговори с няколко инвеститора.

Една от водещите цели при създаването на проекта L City е ангажирането с каузата за опазване на околната среда, намаляване на вредните емисии в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда. Тъй като електромобилите са бъдещето на автомобилната индустрия, проектът на Sin Cars се основава на концепцията за лесен за използване, екологичен и достъпен за производство автомобил.

Компанията Sin Cars има разработен проект за високотехнологичен завод за серийно производство на автомобилите, който ще се намира в Русе. Оптимизираният процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Производствената линия за L City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар. Стартът на серийното производство е планиран за 2020 г.

Нашата цел е да създадем многофункционален малък градски автомобил, който ще бъде използван за куриерски доставки, таксиметрови услуги и транспорт”, каза Росен Даскалов, собственик на компанията Син Карс. „Европейските градове се нуждаят от този вид транспорт. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови автомобили”, допълни Даскалов.

През лятото на 2019 г. Син Карс плaниpa дa дeбютиpa нa фoндoвия пaзap y нac. Kомпанията се готви за първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ). Син Карс планира да предложи част от акциите си на специално създадено за целта дружество, което ще има за цел да финансира производството на малките изцяло електрически автомобили.

В комбинация с чуждестранните клиенти, към които предимно е насочено производството на платформата, това ще доведе до постъпването на значителни средства от продажби.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари