Българин се опита да внесе нелегално допинг в страната

1
Забранените вещества били намерени в микробус на куриерска фирма на пункта Гюргево - Русе
Забранените вещества били намерени в микробус на куриерска фирма на пункта Гюргево - Русе Снимка: БГНЕС

Забранените вещества били намерени в микробус на куриерска фирма на пункта Гюргево - Русе

Румънските власти са възпрепятствали опит на български гражданин да внесе незаконно в Румъния 1500 ампули и над 21 000 таблетки от списъка на високорисковите допинг субстанции на обща стойност 1,29 милиона леи, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Забранените вещества били намерени при граничен контрол в края на миналата седмица на пункта Гюргево - Русе в микробус на куриерска фирма, пътуващ по маршрута България - Румъния, управляван от български гражданин на 51 години.

При детайлна проверка на превозното средство били намерени 1500 ампули и 21 320 таблетки, които фигурират в списъка на високорисковите допингови субстанции, съгласно закон от 2008 г. за превенция и борба с производството и незаконния трафик на високорискови допингови вещества. Шофьорът на микробуса заявил пред разследващите, че не е знаел за присъствието на тези вещества сред превозваните стоки.

По случая е сигнализирана Службата за икономическа престъпност в Гюргево с оглед изземване и оценка на откритите субстанции, чиято стойност възлиза на 1 295 314 леи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари