Българин счупи два рекорда на „Гинес“

1

В рамките на 1 час той направи над 2600 коремни преси, а за внушителното време от 3 часа - цели 5500

Варненецът Станислав Златарев успя да подобри два световни рекорда на Гинес – за най-много коремни преси за 1 час и за най-много коремни преси за 3 часа. Постижението е направено на 14 май, обяви рекордьорът, предава Дарик радио.

В рамките на 1 час Златарев стегна коремни мускули повече от 2600 пъти, а за внушителното време от 3 часа - цели 5500 пъти.

Досегашният рекорд за едночасовото предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 бройки по-малко.

Тричасовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати, направили около 4300 броя - с 1300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор.

Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.

Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на фитнес зала. Занимава се със спорт през целия си живот и вярва, че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    кой
    Като го гледам как се е "назобил" ще прави преси докато пукне
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари