Българин прави банички в Уорчестър

4
Тихомир: Много е лесно да се прави бизнес тук
Тихомир: Много е лесно да се прави бизнес тук

Тихомир Енев живее в Англия от 2013 година, а от 6 месеца има собствен малък бизнес в Уорчестър.

Може би не знаете нещо за Уорчестър, освен прословутия Уорчестърски сос. Сега научаваме от репортажа на BBC за баничарницата на Тихомир. В него виждаме как умело се върти тестото на любимата българска закуска. Тихомир започва работа в 5 сутринта, за да посрещне навреме с вкусни банички своите клиенти. В репортажа виждаме и други като него - собственици на малки бизнеси

Последните данни за продажбите, публикувани в петък от Британската асоциация на независимите търговци на дребно (Bira), показват среден спад от -2,94% в сравнение със същите три месеца миналата година, съобщава BBC, цитиран от haskovo.net.

Шотландия отбеляза най-голям спад в Обединеното кралство в сравнение с април, май и юни 2018 г. Източна Англия е единственият регион, който съобщава, че продажбите са се увеличили незначително, средно с 1,32%.

Асоциацията представлява 7500 независими търговци на дребно в Обединеното кралство. Репортажът показва как някои техните членове предлагат разнообразието като начин да привлекат повече клиенти в магазините и да останат в бизнеса.

Това е стратегия, която изглежда работи на една улица в Уорчестър, заключава BBC. Баничките са вече част от разнообразното предлагане там.

Тихомир е сменил няколко работи, преди да реши да се захване с баничките. До февруари работел във фабрика, но много му липсвала любимата българска закуска.

"Много е лесно да се прави бизнес тук", каза преприемчивият българин в Уорчестър, когато го попитахме за трудностите.

"Ако искаш да прави успешен бизнес, трябва да предложиш нещо различно от останалите", казва той в репортажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари