Българин от горящия ферибот: Екипажът ни спаси

4
„Организираха ни в порядъка от 30 - 40 минути, качиха ни на лодки и ни пуснаха в открито море“, каза  Румен Чолаков
„Организираха ни в порядъка от 30 - 40 минути, качиха ни на лодки и ни пуснаха в открито море“, каза Румен Чолаков Снимка: bTV, стоп кадър

„Благодарение на адекватната намеса на екипажа ни спасиха“

Това разказа пред bTV български шофьор, който е бил на борда на горящия ферибот в Йонийско море близо до Корфу.

„Организираха ни в порядъка от 30 - 40 минути, качиха ни на лодки и ни пуснаха в открито море“, каза  Румен Чолаков.

Десетки българи са били на борда на пламналия ферибот. Те вече са евакуирани, като за един от сънародниците ни е организирана спасителна операция, защото е блокиран на товарната палуба на ферибота.

На ферибота пътуват и 36 тира на пловдивска транспортна фирма. Първоначално четирима български шофьори са в неизвестност, но впоследствие се оказва, че трима от тях са спасени и на безопасно място. Четвъртият е в капан все още на кораба, но е невредим.

„Държим постоянна връзка с него, телефонът му е включен, разговаряме. Спасителите тропат отстрани по кораба, за да установят къде точно е мястото“, коментира собственикът на транспортната фирма Илиян Филипов.

Огънят все още не е погасен напълно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари