Българин е пострадал при атака с камион в Германия

0
Шофьорът на камиона със сирийски произход, който също е бил ранен в инцидента, е арестуван
Шофьорът на камиона със сирийски произход, който също е бил ранен в инцидента, е арестуван Видео: NOVA

 

Деветима души пострадаха, след като мъж открадна камион и помете осем коли в западногерманския град Лимбург. Сред тях има и българин, информираха от Министерството на външните работи. 

"По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение. Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие", съобщават още от МВнР.

Тежкотоварният автомобил се врязал в колите близо до светофар. Няколко души са били блокирани в автомобилите, а е един от пострадалите е в критично състояние, информира NOVA.

Шофьорът на камиона, който също е бил ранен в инцидента, е арестуван. Засега от полицията се въздържат да коментират мотивите му, но според обществената телевизия ZDF властите разглеждат случилото се като терористична атака.

Извършителят е на около 30 години, от сирийски произход и живее в Германия от 2015 г. Познат е на полицията за притежание на наркотици и кражби, но не и за радикална дейност. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари