Българи загинаха в тежка катастрофа край Гюргево

3

Шофьорът на „Форд“ със силистренска регистрация е без книжка

Тежка катастрофа с български автомобил е станала миналата нощ в Гюргевско, съобщиха от giurgiuveanul.ro, цитирани от Русе Медиа.

Ударили са се лек автомобил „Форд“ със силистренска регистрация и турски тежкотоварен камион, превозващ сирене.

В колата са пътували общо шестима души. При катастрофата на място са загинали двама от пътниците – 43-годишен мъж и 47-годишна жена, български граждани. Ранени са още трима българи – жена на 52 години и двама мъже на 60 и 62 години. По-леко са пострадали двамата водачи.

Трима от ранените са били откарани в болница – двама в Гюргево, а един в Университетска болница за спешна помощ в Букурещ. Един от пътниците и водачът на камиона са отказали да бъдат транспортирани до лечебно заведение. Двамата шофьори – 44-годишен турски гражданин и 34-българин, са били тествани за алкохол. Пробите им са били отрицателни.

Проверка на полицията обаче е установила, че българският водач няма свидетелство за правоуправление.

В този случай е съставено наказателно досие, в което се извършват разследвания по отношение на извършване на престъпленията за причинена смърт, причинена телесна повреда и управление на превозно средство без шофьорска книжка“, каза Емануела Сарбу, говорител на полицията в Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари