Българи, сърби, румънци и хървати, обсъждаха велотуризма на среща в Русе

1

Вчера, в зала 1 на Областна администрация се проведе транснационална работна среща за обсъждане на проблемите, свързани с велотуризма в Дунавския регион. На срещата присъстваха зам.-кметът Наталия Кръстева, зам. областният управител Явор Янчев, председателят на „Вело-Русе“ Кольо Пазарджиев, както и представители на велосдружения от България, Румъния, Хърватска и Сърбия.

По време на срещата зам.-кметът Наталия Кръстева сподели,  че сдружение „ВелоРусе“ до голяма степен подпомага работата на Общината. По думите й въпросът за подпомагането и развитието на велосипедния транспорт в Русе е много важен за Общината. Доказателство за това е транспортният проект, по който се предвижда да се изградят първите 14 км. велоалеи.

С провеждането на тази международна среща организаторите си поставят за цел да се променят нагласите на хората и мисленето им по отношение необходимостта от изграждане на велосипедни маршрути. На срещата ще се обсъждат и възможностите за развитие на колоездачния туризъм, както и важните икономически ползи за Дунавския регион.

Работната среща започна с представяне на един от 14-те европейски велосипедни туристически коридора Евро-Вело 6. Той започва от Атлантика и стига до Черно море. Този изключително популярен веломаршрут е изграден до Сърбия и настоящият проект се стреми да подготви неговото продължаване в България и Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари