Българи разказват за строгите мерки в Испания

1
Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината там е изключително строга
Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината там е изключително строга

Много от живущите в Испания са под домашна изолация от седмици

Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината там е изключително строга. В капан са и много българи, които от години живеят там, заедно със семействата си.

Испания е една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света. Повечето хора там са под домашна изолация вече от седмици. Улиците са празни. В магазините има пропускателен режим. А разходките са строго ограничени. Дори с домашен любимец.  Без документи навън се излиза само до магазина, аптеката или болницата, предава NOVA.

"За да се отида на работа, трябва бележка. А, за да се получи трябва да се докаже, че това е работа, която не може да се върши от вкъщи", обясни Христо.

И ако Христо, който преподава  история и международни отношения в два университета в Мадрид, може да работи от вкъщи, то мъжът на Анелия не може.  Затова от фирмата му издали документа  В него са посочени както данните на фирмата, така и на служителя. 

Мъжът на Анелия е и този, които пазарува. Тя и дъщеря им от 22 дни не са излизали от дома си. През това време Анелия - като доброволец,  шие предпазни маски за хора с увреждания и старчески домове. 

"За правенето на маски казах, че съм съгласна и с това се занимавам през тези дни, в които съм вкъщи", споделя тя.

И Анелия и Христо казват, че изолацията е най-трудна за децата.  През деня детето на българката учи онлайн. А децата на Христо в повечето случаи му пречат, докато той преподава онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари