Българи изобретиха най-сигурния паркинг за велосипеди в света

2
Новата система предвижда заключване на всички важни части на колелото
Новата система предвижда заключване на всички важни части на колелото Видео: Канал 3

Българската компания StreetBL предлага най-сигурните паркинги за велосипеди в света

Някои важни подробности около иновацията представя единия от съдружниците в компания - Божидар Христов, който говори пред камерата на Канал 3.

Идеята ми за сигурни стойки за паркиране на кола ме осени в Лондон, когато разбрах, че на един опитен крадец му трябват няколко секунди, за да ти свали каплите или да ти вземе рамката“, разказва Христов.

Системата предвижда заключване на двете капли и рамката на колелото, като самата станция се управлява от мобилно приложение. Захранването на всяка станция става чрез соларни панели.

Стойката е изработена от черна ламарина, а в някои от частите си е с по-голяма здравина за сигурност. След това е поцинкована, за да не ръждясва, а боядисаните капаци помагат за сливане с градската среда“, сподели още един от съдружниците в компанията.

Той разкрива още, че основно клиентите са големи бизнеси, общини и министерства, като за сега първите четири станции са инсталирани на няколко обекта в столицата. Има запитвания, обаче, от Пловдив, Варна, Бургас и Пазарджик, а до края на годината се очаква българите да излязат и на международния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари