Българи и съседи се събраха в Русе за популяризация на колоезденето!

0

Днес се проведе работна среща между български, румънски, хърватски и сръбски партньори по проект за развитие на велосипеден транспорт и велосипеден туризъм в Долен Дунав. Официални гости на събитието бяха заместник областният управител на Област Русе Явор Янчев и зам.-кметът на Община Русе Наталия Кръстева.

Проектът се изпълнява от Дунавски Компетентен Център, като на местно ниво партньор е сдружение Вело-Русе.

Заместник областният управител Явор Янчев коментира, че велосипедният транспорт и популяризирането му са взаимосвързани и представляват най-важните страни в процеса на създаване на по-устойчива култура, а маршрута Евро Вело 6 насърчава обмена на опит и най-добри практики между европейските държави и региони. Г-н Янчев изрази своите адмирации и подкрепа за реализацията на проекта, като подчерта, че той неминуемо ще доведе до оптимизиране на инфраструктурата и мултиплициране на редица ползи в сферата на транснационалното сътрудничество, мобилността, туризма и екологията.

На работната среща бяха представени Евровело мрежата с фокус върху Евровело 6 и потенциала за развитие, проблемите и пречките пред развитието на велосипедния туризъм в България и характеристиките на регион Русе по отношение на велосипедното развитие. Бяха представени и възможностите за учредяване на национален координационен център на ECF ( European Cyclist Federation) в България – какво е необходимо, кой може да участва, правната рамка и финансирането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари