Байдън: Скоро ще изпратя американски войски в Източна Европа. Не много

1
Изпращането на войски в страните от Източната част на Европа ще окаже допълнителен натиск върху Путин, смята американският президент
Изпращането на войски в страните от Източната част на Европа ще окаже допълнителен натиск върху Путин, смята американският президент Снимка: ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че "в близко време" ще прехвърли американски войски в източноевропейски и натовски държави, предадоха световните агенции, цитирани от Сега.

Пентагонът е поставил около 8500 войници в готовност за възможно разполагане в Европа на фона на струпването на руски войски до границата до Украйна.

"Скоро ще изпратя американски войски в Източна Европа и в страните от НАТО. Не много", заяви американският президент пред журналисти при слизането си от самолета на връщане от щата Пенсилвания.

Байдън обаче повтори, че не става дума за изпращане на войски в Украйна, която не е членка на военния съюз. Изпращането на войски в страните от Източната част на Европа ще е средство за допълнителен натиск върху руския президент Владимир Путин, който според американците може да нападне Украйна през февруари, отбелязват агенциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    скептик
    То не бе нападение, то не бе чудо! От декември през две седмици дават дати за нападение, дотука май са четири и Путин кат разбере, че са го разкрили сменя датата! :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари