Байдън назначава трансджендър за заместник министър на здравеопазването

1
Назначението е исторически прецедент
Назначението е исторически прецедент Снимка: АФП

Рейчъл Левин ще бъде първият транссексуален федерален служител, който ще бъде утвърден от Сената на САЩ

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви във вторник, 19 януари, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Левин, транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, понастоящем директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, което е "исторически" прецедент, пише "Фигаро", цитирани от glasove.com

"Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация", пише Джо Байдън, който ще стане 46-ият президент на САЩ в сряда. Рейчъл Левин "ще донесе силното лидерство и ключовия опит, от който се нуждаем, за да преведем хората през тази пандемия, независимо откъде идват, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане" той добави.

Понастоящем директор на здравеопазването в щата Пенсилвания и университетски професор по педиатрия и психиатрия, Рейчъл Левин,

"ще бъде първият открито транссексуален федерален служител, който ще бъде утвърден от Сената на САЩ", обяви екипът на Джо Байдън. Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

Досегашният президент Доналд Тръмп беше критикуван заради своята политика спрямо трансджендъри. През 2017 г. той забрани на трансджендъри да служат в американската армия. В крайна сметка, през 2018 г. Пентагонът разреши на трансджендърите да служат в армията, при условия, че отговарят на определени физически и медицински критерии, припомня "Фигаро".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари