Байдън е трогнат от решението на Косово да връчи посмъртно медал на сина му Бо

0
Бо Байдън прекара в балканската страна 20 години, за да помогне за установяването на върховенство на закона
Бо Байдън прекара в балканската страна 20 години, за да помогне за установяването на върховенство на закона Снимка: Brian Baer/Sacramento Bee/Tribune News Service/Getty

Бо Байдън прекара в балканската страна 20 години, за да помогне за установяването на върховенство на закона

Американският президент Джо Байдън заяви, че е развълнуван от решението на Косово да присъди медал на покойния му син Бо, който прекара в балканската страна 20 години, за да помогне за установяването на върховенство на закона, предаде Асошейтед прес.

В предварително записана реч, публикувана вчера във Фейсбук страницата на косовския президент Вьоса Османи, Байдън казва: "Косовската нация е в сърцата на цялото семейство Байдън", предава БТА.

Османи ще бъде домакин на церемония утре, на която ще бъде връчен посмъртно Президентски медал за върховенство на закона на Бо Байдън.

Косово обяви независимост от Сърбия през 2009 г., десетилетие след бруталната война през 1998-1999 г. между сепаратистките албански бунтовници и сръбските сили.

Бо Байдън работеше в Косово след края на войната към военните сили и в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Той почина през 2015 г. от рак на мозъка на 46 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари