Багер разора дюните на плажа в Ахтопол, които са защитена зона

0
След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави
След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави

Багер е разкопал вчера дюните на плажа в Ахтопол.

За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на Фейсбук страницата си.

Дюните са защитена територия. След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави. Подадени са сигнали до институциите имащи отношение по случая, но никой проверяващ не е дошъл на мястото навреме.

Според очевидец багерът е "изравнявал" дюните, а според друг дюните се копаят от дни, като пясъка от тях се изсипва в морето, за да се увеличи плажа. 

Отидохме до Ахтопол да видим, какво е ровил багерът днес. Ровил е дюните на входа към плажа от югоизток. Ето го и багера, паркиран зад някогашната дискотека на плажа. Вижда се регистрационният номер. Ходейки по следите видяхме, къде е спрял работа, очевидно разтревожен от това, че някой снима. И очевидно чака да продължи утре”, написа във фейсбук профила си политологът Евгений Дайнов.

Имотът е в границите на Натура 2000 защитена зона Странджа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари