Баби от Северозапада плетат терлици за Илон Мъск

0
"Новината", че паралията ще посети Белоградчик, ми прилича на чакането на извънземни в Русе през 90-те
"Новината", че паралията ще посети Белоградчик, ми прилича на чакането на извънземни в Русе през 90-те Снимка: Patrik Pleul / DPA

Една резервация, която разтърси страната

Всички знаем историята за онзи прословут туит на милиардера Илон Мъск със снимка на Белоградчишките скали, който преди няколко дни разбуни цялата държава.

Под туита веднага се появи една министерска покана, а малко по-късно из социалните и дори из сериозните медии се разхвърча една резервация. Тя беше направена уж от екипа на компанията Спейс Екс, като в нея се искаше резервация на маса за април 2023 година. Дали резервацията е истинска или не, не стана ясно, но пък така едно градче от Северозападна България потръпна в очакването на височайшия гост, докато в съседното село, където се намира обектът на резервацията, хората започнаха да се надяват, че ще им оправят пътя, който няма асфалт. По места започнаха подготовките за визитата. Събиране на самодейни състави, вадене на суджуци, плетене на търлъци и бродиране на кръпчета и гоблени, пише "Телеграф".

Почти веднага из социалните мрежи започнаха шегаджийски коментари и мемета, защото много бързо стана ясно, че май всичко е кьорфишек.

Творчество

Ето и част от тях, като повечето са провокирани от обществените неуредици, на които би станал свидетел задокеанският магнат:

- Какви са Ви впечатленията от България?

Поразен съм, невероятен стандарт - всеки има поне една тесла в гаража.

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще дойде в България през април, от ресторанта веднага са се заели да приготвят любимите на милиардера суджуци по стара прабългарска рецепта".

Раздавайки автографи в Белоградчик, Илон Мъск незабелязано подписа два бързи кредита.

Мъск щял да ходи до Белоградчик. Очевидно не е толкова богат, че да може да си позволи Велинград...

"Новината", че паралията Мъск ще посети Белоградчик, ми прилича на чакането на извънземни в Русе през 90-те.

Когато не колонизира Марс, не купува Туитър и не произвежда електрически коли, Илон Мъск обича да си почива в българския Северозапад. Конкретно в Белоградчик.

Да дойде да помага на хората – така жителите на село Стакевци, близо до Белоградчишките скали, коментираха спекулациите за посещението.

Ядове

Междувременно обаче Мъск беше зает с по-близките до неговата реалност проблеми. След покупката на социалната мрежа Туитър за рекордните 44 милиарда долара магнатът е налегнат от грижи заради грешни послания към инвеститорите и ползвателите на мрежата. Над половината от персонала на компанията напусна работа, а Мъск толкова се ядоса на Епъл и Гугъл, че се закани да пусне свой собствен модел смартфон, ако платформата стане недостъпна за устройствата с App Store и Google Play, които са собственост на тези компании.

Междувременно стана ясно, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис - големия съперник на Доналд Тръмп, ако губернаторът на Флорида се кандидатира на президентските избори в САЩ през 2024 г.

Подкрепа

Мъск каза „Да“ на Десантис в Туитър, когато беше попитан дали ще го подкрепи през 2024 г., след като намекна, че не е намерил своя идеален кандидат сред демократите, съобщиха световните агенции.

Милиардерът каза, че вече е бил "значителен поддръжник" на бившия президент Обама и че от немай къде е гласувал за президента Джо Байдън през 2020 г. вместо за Доналд Тръмп.

"Моето предпочитание за президент през 2024 г. е някой разумен и центрист. Надявах се, че такъв ще бъде случаят с администрацията на Байдън, но досега съм разочарован“, посочи Мъск във вече собствената си социална медия Туитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари