Автори от осем държави представят творби на литературен фестивал в Русе

3
За децата ще има представяне на книгата "Силвър и вампирите" на русенеца Явор Цанев
За децата ще има представяне на книгата "Силвър и вампирите" на русенеца Явор Цанев Снимка: Дарик Радио

За децата ще има представяне на книгата "Силвър и вампирите" на русенеца Явор Цанев 

Шестнайсет автори от осем държави ще се включат в петнайсетото издание на литературния фестивал "Дъхът на Европа", който се организира от днес до 9-и октомври (неделя) в Русе. Това съобщи проф. Пенка Ангелова - председател на международното дружество "Елиас Канети" в крайдунавския град, което е организатор на събитието, предаде БТА.

По думите ѝ идеята е фестивалът да покаже съвременно дишане на Европа. Една от посоките е политическата култура.

"Политическа култура означава политическа отговорност и връзка с гражданската проблематика", обясни проф. Ангелова.

Началото на фестивала ще бъде поставено днес с представяне на графичната новела на Веселин Праматаров, която разказва историята на трима български студенти, протестирали през 1968 г. срещу инвазията на Варшавския договор в Чехословакия.

Публиката ще се запознае и с творбата "Срещи с дявола" на директора на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София Сашко Насев.

Програмата на фестивала включва също представяне на романа на Силвия Томова "Дългото лято на Вечността", "Клада" на унгарския автор Дьорд Драгоман и "Обкръжаване" на австриеца Лукас Цепек.

Том Шулц от Германия е избрал да запознае публиката със стихосбирките "Предупреждение при пътуване в страни морета айсберги" и "Преместване на препъникамъните", а поетът и художник Роман Кисьов - със "Светът на думите".

Програмата в последния ден на фестивала предвижда за децата представяне на книгата "Силвър и вампирите" на Явор Цанев. За финал публиката ще се запознае с романа на Петър Денчев "Превъртане", както и с книгата на Ивайла Александрова - "Дело № 585. Анкета върху един разстрел", която предстои скоро да излезе от печат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари