Авторът на „Викът на украинската майка”: Всяка красива жена, когато ѝ се опънат жилите, става грозна

1
Творбата „Викът на украинската майка” раздели обществото у нас и надигна вълна от коментари в социалните мрежи
Творбата „Викът на украинската майка” раздели обществото у нас и надигна вълна от коментари в социалните мрежи Видео: NOVA

Авторът признава, че проектът е от 2019 г.

Творбата „Викът на украинската майка” раздели обществото у нас и надигна вълна от коментари в социалните мрежи.

Авторът Неделчо Костадинов признава пред NOVA, че проектът е от 2019 г.

„С тази работа действително съм започнал да мисля над проблема – войната, атентатите. Една скулптура може да се прави цял живот. Тази беше готова преди 2 - 3 седмици. На Христо Илиев – Чарли е идеята да бъде украинската майка и да вика срещу окупаторите”, обясни Неделчо Костадинов.

„Тази статуя е артефакт на изкуството. Не може да се говори дали е грозна или не е грозна. Най-важното е, че е сложена срещу Паметника на съветската армия и придобива друг смисъл”, заяви Джеки Стоев.

Всички знаем, че украинките са най-красивите жени. Но когато има война, аз изобразявам не само украинската жена, а войната. Енергията, която се излъчва от нея. Това е същността на тази скулптура. Всяка красива жена, когато ѝ се опънат жилите, става грозна”, заяви Костадинов.

„30% от българския народ оправдава поведението на Путин. Получих писмо от Тео Ушев, когото не познавам лично. Но изведнъж ми просветна цялата проблематика. Той самият харесва скулптурата, но смята, че е погрешно да се използва с пропагандни цели. Хората можеш да ги убеждаваш само с масовото изкуство, а това не е такова. Наша е била грешката може би”, допълни Джеки Стоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    За мен този е
    Долнопробен имитатор на Едвард Мунк: https://bg.wikipedia.org/wiki/Викът
  • 6
    1
    Недоразумение на изкуството
    Грозно, пошло, кичозно - както и да го наречеш все ще му е малко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари