Автомобил се вряза в тълпа от хора в Берлин

0

Един човек е загинал, а най-малко 30 са ранени

Автомобил се вряза в магазин на оживената търговска улица "Курфюрстендам" в централната част на федералната германска столица Берлин, в резултат на което най-малко един човек е починал, а осмина други са пострадали, според последната информация на пожарната служба, цитирана от вестник Berliner Morgenpost, предава DarikNews.bg.

По-рано бе съобщено, че в резултат на инцидента са пострадали не по-малко от 30 души.

Според информацията на Focus.de, превозно средство се е врязало в тълпа на Ранкещрасе в Берлин-Шарлотенбург, в центъра на Западен Берлин. Това потвърдиха пред радиостанция RBB от пожарната служба на германската столица. По първоначална информация на RBB са ранени 30 души.

Засега се смята, че превозното средство е излязло от пътя и се е врязало във витрина на магазин, като е причинило наранявания на минувачите. Първоначално пожарната служба съобщи за десет ранени.

Тило Кабиц, говорител на берлинската полиция, уточни, че все още не е ясно дали става дума за пътнотранспортно произшествие или за умишлено действие. Шофьорът е задържан от полицията, съобщава изданието, както и други германски медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари