Автографи на футболни легенди помагат за лечението на самотна майка

5
Николай Копчев разказа благородните жестове към Нефисе Хаскова
Николай Копчев разказа благородните жестове към Нефисе Хаскова

Благотворителният търг за футболните тениски от колекцията на Калоян Копчев приключва на 15 август, съобщи Николай Копчев - брат-близнак на починалия шеф на РЗОК - Русе Калоян.

Но акцията, която е в подкрепа на болната майка с две деца Нефисе Хаскова, продължава и след тази дата под мотото „Първият печели“.

Това означава, че вече няма да има наддаване за фланелките, а всяка ще се продава на първия, заплатил обявената цена. Сред артикулите, които ще бъдат изложени за продажба от 16 август, е и тениска на футболен клуб „Нотингам Форест“ с подписите на всички играчи от отбора.

От 150 тениски в колекцията досега са продадени 42 и още 2 шала. Събраната сума за тях е 11 000 лева, като 6500 лв. са от реално продадени артикули, а останалите пари са дарения по сметката на Нефисе.

Имахме два много трогателни случая, при които лекар и младо момиче заплатиха за тениските, а след това ни помолиха да ги върнем обратно на търга, за да бъдат купени от други хора“, разказа Николай Копчев, предава вестник Бряг.

Първоначалната идея на благотворителната инициатива беше, който иска нека чрез тениските да задържи спомен за Калоян Копчев, като в същото време помогне на много нуждаещ се човек - сподели Николай. - Най-скъпите 7 тениски ги бях обявил за по 200 лева. Това са 4 фланелки с името на Калоян и още три други с автографи от Никола Христов, Пламен Марков и Пламен Гетов.

Тениската, която се продаде най-скъпо, е на „Динамо Киев“. Тя е уникална, защото е специално издание по случай националния празник на Украйна. Затова по нея са извезани украински шевици. Беше предназначена за играчите на „Динамо Киев“, които по повод празника участваха в някакъв приятелски мач. Сега фланелката е собственост на една дама за цената от 650 лева“. 

Копчев с голяма гордост заяви, че русенските фенове на „Дунав“ са изключително верни почитатели на местния клуб и затова шалче на синия отбор се е продало два пъти повече, отколкото шалче на ЦСКА.

Нефисе Хаскова страда от Нехочкинов лимфом - кръвно злокачествено заболяване. Тази седмица тя се завърна от втория курс на химеотерапия в турска клиника, където се лекува. Предстоят ѝ още 4 процедури, първата от които е на 20 август.

След всеки цикъл химеотерапия се чувствам по-добре и имам възможност да се грижа за децата си, които са момчета на 10 и на 14 години – споделя Нефисе. – Благодаря и на добрите хора, които се отзоваха и ме карат до клиниката, а след това ме връщат“.

За пълния курс по химеотерапия са необходими 33 000 евро. Кампанията в подкрепа на Нефисе продължава и във фейсбук групата Благотворителен футболен търг-Николай и Калоян Копчеви в помощ на Нефисе.

Повече за кампанията и състоянието на Нефисе можете да следите във фейсбук страницата Да помогнем на Нефисе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари