Автобусът е причинил катастрофата край село Микре

0
Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков с подробности за фаталния инцидент
Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков с подробности за фаталния инцидент Снимка: МВР

Автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил катастрофата край село Микре.

Това каза на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков във връзка с тежкия пътен инцидент край ловешкото село Микре, при който 9 души загинаха, предаде Агенция „Фокус“.

„Ударът е между товарен автомобил и пътнически автобус, не микробус. В него са се возили 26 човека от Съюза на слепите в България. Всички са от района на Перник и околностите, които са били на екскурзия до Дряново. В днешния ден са се прибирали от Дряново към Перник. Каква е причината за катастрофата на този етап не можем да кажем, тъй като вървят първите процесуално-следствени действия, извършва се оглед“, коментира Вълков. По думите му дали ще има вина в някой, ще може да се каже на един по-късен етап.

Фактът е, че автобусът е навлязъл в насрещното платно на товарния автомобил. Каква е причината за навлизането на автобуса, на този етап не можем да кажем. Всичко е възможно. По първоначалните обяснения, дадени от шофьора на товарния автомобил, автобусът внезапно се е появил в насрещното платно“, каза още Валентин Вълков.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари