Австралийска компания въвежда технология за боядисване "Glow In the Dark"

3

Елементите на боята излъчват зеленикава светлина през нощта

Безопасността на движението по пътищата е важен въпрос в световен мащаб. Стотици компании работят всяка година, за да въвеждат иновации и да представят решения, които в крайна сметка служат за спасяване на човешки животи. Австралийската компания представи решение, което значително улеснява живота на тези, които шофират през нощта. Компанията започва да нанася върху пътната маркировка флуоресценен термопласт. Проектът има повече от 10 години издръжливост в Куинсланд, което се счита за първия пилотен път преди навлизането на светещите пътни маркировки в цялата страна.

Компанията извършва разработка на боя за боядисване на пътна маркировка, която през нощта представя фотолуминесценция. Това означава, че след като са прекарали целия ден на слънчева светлина, елементите на боята излъчват зеленикава светлина през нощта, явление, подобно на това на някои видове светещи в тъмното играчки.

В резултат на това шофьорите, които карат през нощта, имат по-добро усещане за дълбочина, ъгъл на завоите и самите граници на пътищата. През нощта човешкото зрение губи голяма част от своята ефективност, изключително поради липсата на светлина.

Издръжливостта на разработения продукт е доста висока, тъй като нанесеният слой е с дебелина няколко милиметра и има голяма механична устойчивост.

Компанията също така посочва, че освен по пътища и магистрали, специалната боя може да се използва и по пешеходни пътеки, велоалеи, кръстовища и в други приложения, които изискват по-голяма безопасност за нощното движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари