Атанас Зафиров: БСП няма да подкрепи кандидатура на Кирил Петков за министър-председател

0
Аз не приемам квалификацията „срив“ за резултатите на БСП, обясни зам.-председателят на партията
Аз не приемам квалификацията „срив“ за резултатите на БСП, обясни зам.-председателят на партията Снимка: БСП

Аз не приемам квалификацията „срив“ за резултатите на БСП, обясни зам.-председателят на партията

Нямаме намерение да водим разговор с ГЕРБ и с ДПС. Стара заигравка на статуквото е темата с експертното правителство. Няма да се крием зад такова, трябва да е ясно кой носи отговорността“. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на bTV.

Ако първият мандат не бъде реализиран, БСП ще преговаря с втората политическа сила – „Продължаваме промяната“, обясни Зафиров, но уточни, че „БСП за България“ няма да подкрепи кандидатура на Кирил Петков за министър-председател.

Резултатите на БСП

БСП ще има същия брой народни представители, както в 47-ото Народно събрание. Ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, където ще се даде оценка. Аз не приемам квалификацията „срив“. Резултатите са сходни с предходните избори. Все пак излизаме от управление. Винаги, когато БСП излиза от управление, се търпят имиджови щети“.

Според него въпреки това БСП понася на-малката имиджова щета, но предели резултатите като „неудовлетворяващ“.

Резултатът на „Възраждане“ не е изненадващ. Той е постигнал в една криза. Той не надхвърля националистическия вот, който е в рамките на 10%. Те успяха да го обединят“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Коментар на Гай Юлий Цезар
    Trans penem mihi est que Senatus discit - През пениса ми е какво казва Сенатът (коментар на Гай Юлий Цезар). Атанасе , нито ти , нито всички лидери от БСП сте Сената , но оценката на Гай Юлий Цезар е подходяща и за вас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари