Астропрогноза: Старият свят си отива. 2021 година ще е решаваща за човечеството

0
Цвети Каменова: "Но най-големият апокалипсис ще е вътре в нас, в човешкото съзнание.Човекът на бъдещето ще се изгражда през следващите 20 години"
Цвети Каменова: "Но най-големият апокалипсис ще е вътре в нас, в човешкото съзнание.Човекът на бъдещето ще се изгражда през следващите 20 години" Снимка: beastarforever.com

Астроложката Цветелина Каменова прави прогноза не само на предстоящата 2021 година, но и на процесите, които я предхождат. Защо светът се променя, трябва ли да се страхуваме от новото време, как човек може да бъде наистина щастлив? 

Отговорите в интервюто с Цвети Каменова от нейния сайт

Живеем в динамично време, когато човечеството сякаш е поело към друг етап от своето развитие. Как виждате съвременния свят, вие астролозите?

В астрологията всичко се базира на конкретика и изчисления. Тя съдържа освен математика и митология, и философия и психология. Тя е съвкупност от хилядолетно човешко знание, което по принцип конвенционалната наука отхвърля.

Важно е да отбележа, че астрологията има цикли, нещата се повтарят. Например, ако вземем 100 години цикъл, той ще се повтори след още 100 години, но няма да е абсолютното същото повторение, а на едно по-високо еволюционно ниво, т.е. повторението се надгражда. Ако говорим за последните 20 години, с началото на новото хилядолетие, ние виждаме как стария свят, статуквото си отива. Старото общество, консуматорското, на държавата като символ вече не са това, което бяха за нашите предци. Това не се случва просто ей така. Всъщност Вселената ни навлиза в епохата на Водолея. Това означава, човекът на бъдещето ще се изгражда през следващите 20 години.

Светът много ще се промени.  Ще развива своя интелект. Духовното развитие винаги се свързва с интелектуалното. Хората, които не залагат на образованието, на обучението, на своето израстване, трябва да осъзнаят, че всички ние сме свързани в едно голямо общество, в една глобална мрежа. С навлизането на тази епоха на Водолея, ние трябва да сме подготвени.

Водолеят е хуманитарен знак, знак на свободата и индивидуалността, но също и умението да се свързваме с останалите хора. Така че съвременният човек трябва да знае, че работи за благото на другия, на този до себе си. Не да създава ресурси за лична употреба.  Мога категорично да ви уверя, идва краят на консуматорското общество.

Определено ние днес живеем в едно много интересно време, защото на практика сега сме изправени пред една нова парадигма. Сатурн навлиза във Водолей между 17 и 21 декември, когато ще се извърши тази промяна.

Защо съвременните хора се страхуват от промяната?

Съвременният човек е човек на конформизма. Въпросното старо общество и структура, създадени само, за да черпят ресурси, се вижда, че не работят. Те вече не са ни достатъчни.  Защото човек не се появил на този свят, за да бъде консуматор.

В този ред на мисли, считам че  съвременният човек трябва да трансформира този конформизъм в себе си. И точно тук се появява страхът. Ще припомня, че страхът е един от най-ефективните начини за манипулациия, за контрол над човешкото съзнание. През последните 50 -100 години човечеството е  подвластно на страха.

А сега, благодарение на  квантовия преход и генералната промяна тук на Земята, цялото човечество се пробужда. Страхът е породен от комфорта. Удобството на автомобила, на дома или работата си. Но е крайно време хората да осъзнаят, че е просто една илюзия. Това се оказва като тенджера под налягане, която е готова да се взриви.

Когато човек го е страх, той отлага промяната. Заради комфорта. Човекът трябва да излезе от зоната на този комфорт. Модерният човек става буквално парализиран от новите технологии. Една от „ахилесовите“ пети при Епохата на Водолея е ниската вибрация, борбите свързани с контрола на съзнанието, лъжата, самозалъгването, интелектуалните манипулации. Колкото човек вниква в себе си, осъзнава своята същност. Важно е да се разбере, че истинската промяна изисква действия. Не комфорт. Точно в това се крие и следващият, по-добър етап от живот за отделния индивид и за човечеството като цяло.

Задава ли се световен апокалипсис или просто една крачка напред за човечеството?

Историята помни много апокалипсиси. Но най-големият апокалипсис ще е вътре в нас, в човешкото съзнание, т.е. трансформацията на вътрешно ниво. Самите човешки тела в момента претърпяват изключителен натиск от енергиите, прииждащи от Космоса. Силното им влияние въздействат върху мозъка и съзнанието ни. Според мен драматични картини на планетата няма да има. Земята е част от един вселенски организъм. С контрол, права, ред и хармония. Никой не би допуснал да се унищожи този вселенски организъм. Земята е важна не само за нас хората.

 Затова се извършва вътре в нас промяна, преход. Има хора, които се пробуждат и хора, които не искат да преминат отвъд себе си, от зоната си на комфорт.

Каква година се очертава 2021?

Когато говорим за тенденциите в една година, ние виждаме нещата като един цикъл в астрологията. Като една закономерност, случващи се събития едно след друго. Няма как да вземем да анализираме само една календарна година, защото, защото това е съвсем малка част от един космически цикъл. Последните 3 години бяха едни от последните възможности, дадени на човечеството - да анализира своите грешки, да направи този преход, да се осмели да се промени във всеки един аспект от живота – работа, кариера, семейства, деца, любов. Всеки човек има огромен потенциал, за който дори не подозира. Огромна сила, която сега се пробужда.

2021 година започва от по-рано. Всъщност започва от сега, ще ви припомня шестте лунни затъмнения през 2020 година, която  е нулева година. Тя изтрива, нулира цялата карма на човечеството, имаме страхотен шанс за един нов 20 годишен цикъл. Той започва именно сега. Каквото сега си посеем през 2021 година, това ще жънем през следващите 5-10 години в своите съдби, ежедневие, цялостен живот.

2021 година е различна. Човечеството ще се съвзема от сътресенията, навлизането на Сатурн във Водолей, с новата парадигма /после се присъединява и Юпитер във Водолей/, което означава, че от април месец нататък, много истини ще излязат наяве. Задават се  промени в глобален аспект.

Ще имаме бум на високите технологии през следващите 10 години. Но тук въпросът е как ще ги използваме тези технологии. Дали в полза на човечеството или елитите отново ще използват човечеството и ресурсите на планетата.

Специално място ли е България на Земята?

Определено, да! България е специално енергийно място на Земята. Оттук е започнало разселването на бялата раса по света. България е един от енергийните източници. Ние, българите, сме древни същества.

България се намира под знака на Козирога, затова сме толкова силно свързани със земята, родината, с бащиното огнище, с кармата. Ние сме родолюбци по природа. С навлизането на Уран в телец, за България предстоят интересни събития. Българите от чужбина ще се завръщат, ще купуват земя, ще има предпоставки са внедряване на високи технологии, за развитие на биоземеделието, и екологичните продукти. Ще живеем на принципа на комуните, ще осъзнаваме необходимостта от една голяма общност. Ще разберем, че сме свързани помежду си. Каквото каже един човек, то ще има значение за групата. Тази свързаност ще я усещаме чрез нашите сърцата. Това е покачването на тази вибрация, която се случва на квантово ниво. България е специално място и затова няма да е обезлюдена, ще се засели отново. Но! Кризата се очертава сериозна до 2022 година. 2023 година тенденциите за България са развитие в изключително положителна посока.

Никой не живее лесно в момента. Но как да възприемаме тези житейски препятствия?

В астрологията има някои аспекти, за които ще обясня сега. Един от тях е квадратура. Това е напрегнат аспект, оцветен в червено. Когато говорим за тригон, нещо изключително хармонично представете си триъгълник, три равни бедра. Тригонът показва хармоничните, хубавите периоди в наталната карта на човека.  Когато в една астрологична карта ние виждаме квадратури, разбираме, че на този човек съдбата му няма да бъде лесна. И когато транзитиращите планета направят аспект с квадратура, тогава казваме, че на човека му се случват определени житейски преживявания. Но те водят до неговото израстване. Когато имаме съпротивление, когато ни е трудно, ние полагаме повече усилия да се развиваме в конкретна област.  Моят съвет към всички е да стиснете зъби в такъв момент, това е просто период, който ще отмине. Повтаряйте си „ И това ще отмине!“. Казвайте си го, когато ви е много трудно.

Житейските препятствия, квадратурите водят човека към правилния му житейски път. Правят ни по-мъдри. Хармоничните аспекти, щастливите моменти  са подпомагащи. Ако погледнете философски на живота, ще се уверите, че никога не е само лошо и никога не е само щастие. Има и от двете.

Астрологията е точна наука. Можем ли да разчитаме на нея при вземането на житейски решения?

Астрологията е като един чужд език. Който борави със символите, все едно да знае буквите на този език. Това не е достатъчно. Изкуството на добрия астролог е  не само да разгадаваш тези символи, а правилно да умееш да предадеш информацията на хората.  Аз се опитвам лесно и достъпно и съвсем разбираемо тези разкодирания на наталната карта да бъдат не просто чути от човека, а осъзнати.

Астрологията е много практична наука. Тя еволюира, както еволюира и Космосът. Тя не е статична. Идеята й е тя да достигне до човека. Всеки от нас посредством нея да си помага, особено когато има трудни моменти. Когато предстои тежко събитие, например ако Плутон минава през асцендента, това означава, че на човек му предстои да пострада във физически план. Или Марс прави лош аспект, тогава може да се стигне до катастрофа. Тези неща могат да се видят. Когато човек знае тази информация, той ще бъде по-внимателен. „Помогни си ти, че да може и Господ да ти помогне“, са казали нашите предци. Категорично вярно е.

Виждате ли мисията на всеки един човек когато му правите хороскоп?

Да, обикновено това са две кармични точки в хороскопа - лунни възли. Ведическата астрология ги нарича „Опашката на дракона“ и „Главата на дракона“.

„Главата на дракона“ показва нашето бъдеще. Там накъдето трябва да се развиваме, да излизаме от зоната ни комфорт, да се осмелим да разберем кой е нашият потенциал. Обикновено тези активации се случват около 36-та година, може и по-рано или по-късно. Това е моментът, когато човек си казва „Добре, имам хубава работа, хубаво семейство. Защо не съм щастлив!?“.

Всъщност какво означава да бъдеш щастлив? В астрологията това означава да си на твоя точен пътя. Да правиш това, за което си създаден.  Да приемеш програмата си за  живот, да извлечеш максимума от нея. Това се разгадава на всеки един човек в неговата натална карта. Дори в момента имам онлайн курс, в който показвам на клиента къде е неговата мисия, къде да наблегне, какво да учи, накъде да се развива.  Може да се види какви таланти има, опитности от предишен живот, накъде трябва да върви сега. Многопластов е един човешки живот и той не е достатъчен, за да се получи цялото космическото знание. Затова вървим напред, повтаряйки спиралата на развитие, но на по-висок еволюционен етап.

Казвате ли лоши предстоящи събития?

Има предсказващ дял в астрологията, който показва в рамките на 2 години какво може да се очаква. В кои сфери от живота може да има развитие.

Над астрологията има друга сила. Ние каквото и да предполагаме и предсказваме, винаги е тази сила. Въпроси от типа „Кога ще умра“ нямат истински отговор. Мога да видя чисто физически план живота на даден човек - болест, операция, интервенция. Така че - няма добри и лоши неща, а по-скоро има препятствия. Винаги ги казвам, за да подготвя човека за тези неща.  Така те по-лесно ще ги преодолеят.

Какво бихте казали на скептиците?

Не е нужно някой да вярва в астрологията, защото тя съществува от хилядолетия и работи. Факт! Това че е отричана от науката, не означава, че не съществува. На човек винаги му е по-лесно да отрича нещо, което му е необяснимо или страховито.

Нека скептиците дойдат при мен, да поговорим. Ще направим консултация. След време сами ще се върнат и ще кажат, че фактите от астрологията са се случили. Ситуацията са се реализирали и то по начин, по който съм им подсказала. Всеки вярва в каквото иска, въпрос на личен избор. Важното е едно – да не забравя, че всички сме взаимно свързани и всеки зависим от всеки. Ние сме заедно в една мъдра мрежа на взаимоотношения, наречена Вселена, Космос. А астрологията е мъничко зрънце от нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари