Асен Меджидиев: Ще се постараем да намалим времето на COVID карантината

0
По думите му ще се обсъжда ваксинираните да получат по-кратък период за изолация
По думите му ще се обсъжда ваксинираните да получат по-кратък период за изолация Видео: NOVA

Ще се постараем да намалим времето на карантина

Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, предаде NOVA.

Предстои това да се обсъди с експертите във вторник. Смятам, че тя трябва да бъде намалена. Ще се опитаме ваксинираните да получат по-кратък период за изолация”, добави той.

Меджидиев представя своя екип и приоритетите в работата на ръководеното от него ведомство.

Поех тази отговорност с ясната идея, че с опита си мога да помогна. Със сигурност няма да тръгна да правя големите реформи в здравеопазването, тъй като целите на това правителство не са тези”, заяви той.

Основната цел е да осъществя приемственост, както и някои от инициативите да бъдат продължени и надградени. Има доста неща, които не са започвани. Имаме намерението да ги стартираме. Със сигурност, тъй като нямаме парламент, ще трябва следващото редовно правителство да ги продължи”, каза още Меджидиев.

На първо място сред целите на правителството е подготовката на здравата система за евентуално усложняване на ситуацията с COVID-19.

Успяхме да подсигурим достатъчно интензивни легла, което е решаващо при евентуална тежка ситуация. Взехме решение още в първите дни за отпускане на безплатни антигенни тестове, които вече са отпуснати. Със сигурност те не са в достатъчен брой, но още следващата седмица ще бъдат отпуснати средства и за защитни средства, и за безплатни антигенни тестове, както и за това да се подсигури заплащането на хората, които извършват ваксинацията”, посочи служебният здравен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    |"\''\
    Цялото това информационно заблуждение е американска пропаганда! Само се замислете - ще поставите здрав човек под карантина 10 дни, колкото беше, защото?! И този човек ще получи болнични, за да ги предостави на работодателя си, защото... дори не е болен! Абсурд до абсурда!
  • 9
    2
    Да ви сЕра на ковид-а!
    Ами нали щяхме ЯКО да мрем? Нямаше да стигат чувалите за трупове? Маски? Каски? Сертификати? *Ваксини*? Постановка? Театър? Важното е бизнесът да върви и едни пари да падат, а? Мама ви да еба, аз, циркаджии недоклатени!
  • 9
    1
    Ммммм?
    Така ли ви нашепнаха господарите, които ви раздават долари без покритие? Ясно – слушкайте ги и ще папкате!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари