Асандж се сдоби с нови 17 обвинения в САЩ

0
Според новите обвинения действията на  основателя на Уикилийкс са можели да нанесат сериозни вреди на САЩ
Според новите обвинения действията на основателя на Уикилийкс са можели да нанесат сериозни вреди на САЩ Снимка: Getty Images

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна още 17 обвинения срещу основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, предимно за нарушаване на законите срещу шпионажа, предадоха "Франс прес" и "Ройтерс".

Вашингтон обвинява Асандж, че през 2010 г. е изложил на опасност техни източници, като е публикувал около 750 000 поверителни военни и дипломатически документи на САЩ. Според публикувания обвинителен акт Асанж бил в заговор с бившия анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг, за да получи достъп до поверителна информация.

Според новите обвинения действията на Асандж са можели да нанесат сериозни вреди на САЩ, предаде "Асошиейтед прес", като припомня, че той се намира в затвор във Великобритания. Вашингтон иска екстрадирането му.

Преди малко повече от месец министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение срещу Асандж, който беше обвинен в заговор с Манинг, за да получи достъп до компютърната мрежа на правителството.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари