Ароматерапия: 10 ползи при употреба на дифузер

0
Защо да използваме дифузер?
Защо да използваме дифузер?

Докато някои хора използват етерични масла локално или дори вътрешно при подходящо наблюдение, вдишването на етерични масла по време на ароматерапевтични процедури е най-популярният начин за извличане на мощните ползи за здравето от етеричните масла. Популярните дифузери на етерични масла имат доказани ползи за здравето с минимални странични ефекти.

Защо да използваме дифузер?

Използването на дифузер на етерично масло ви позволява да получите достъп до всички предимства на етеричните масла. Не използвайте обаче дифузери, които използват топлина за дифузиране на етеричните масла всъщност може да денатурира много от най-важните химикали и съединения, които се съдържат в тях, така че вие по същество просто дифузирате маслата за аромат, а не за полезните им за здравето аспекти.

И така, кои са някои от най-добрите причини за използване на дифузер?

• По-добър сън

Много етерични масла могат да стимулират невротрансмитерната активност в мозъка ви и да стимулират отделянето на хормони, серотонин и допамин, което води до спокоен и непрекъснат сън. Отличните масла за сън включват бергамот, сандалово дърво и лавандула.

• По-малко стрес

Много хора използват  етерични масла за намаляване на тревожността и насърчаване на спокойствието на тялото и ума, особено масла като лавандула, тамян, нероли и лайка.

• По-добър имунитет

Много етерични масла имат антибактериални и антивирусни ефекти, които могат да помогнат да защитите имунната си система. Имуно-стимулиращите масла включват лимон, чаено дърво, мента, карамфил и камфор.

• Ограничаване на апетита

Някои етерични масла са известни с това, че взаимодействат с лимбичната система (емоционалната страна на нашия мозък) и изключват желанието ни да ядем, което може да помогне при загуба на тегло. Едни от най-добрите масла за ограничаване на апетита са грейпфрут, лавандула, портокал, иланг-иланг и пачули.

• Подобряват респираторни проблеми

Вдишването на етерични масла може да подобри възпалението в дихателните пътища, да засили имунното здраве и да помогне за подобряване на кашлица. Маслата, които помага за здравето на дихателната система включват лимон, пало санто, лавандула, чаено дърво и евкалипт.

• Повече енергия

Ако редовно изпитвате умора или ви липсва енергия, определени масла като грейпфрут, канела, лимон и портокал са чудесни и ще ви донесат енергия и настроение.

• По-добра памет

Можете да подобрите паметта, когнитивната функция и фокуса с дифузиране на масла като розмарин, босилек, мента, лимонена трева и мандарина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари