Армията се прости с началника на отбраната ген. Андрей Боцев

0

С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до Централния военен клуб армията днес отдаде почит към началника на отбраната генерал Андрей Боцев, предаде репортер на БГНЕС.

Ген. Боцев почина на 60-годишна възраст в четвъртък след кратко и мъчително боледуване.

Към траурната процесия, в която участва тежко военно снаряжение, се присъедини министърът на отбраната Красимир Каракачанов. В Централния военен клуб да се простят с ген. Боцев дойдоха президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Присъстват много военни, цялото професионално ръководство на армията, началници на отбраната на съседни държави – на Северна Македония и на Румъния, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Напусна ни един достоен български генерал. Той се утвърди като един изключително високо подготвен и офицер и командир. Той се грижеше за своите подчинени като баща. Беше почтен, честен и прям. Има безспорен принос за развитието на въоръжените ни сили”, каза президентът Румен Радев и заяви, че за него е било чест да работи с ген. Боцев.

Генерал Андрей Боцев ще бъде погребан в родния си Гоце Делчев в понеделник.

Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 г. в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание генерал е удостоен на 18 април 2018 г. Той бе началник на отбраната от 8 март 2017 година до последния си час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари