Арестуваха най-крупния дилър на кокаин в Гърция

0
Полицията обяви ареста за един от най-големите удари срещу трафика на наркотици
Полицията обяви ареста за един от най-големите удари срещу трафика на наркотици

Полицията в Крит арестува мъж, жена му и по-малкия им син, обявявайки ареста за един от най-големите удари срещу трафика на наркотици през последните години на острова.

Арестуваните са смятани от полицията за най-големите кокаин дилъри в Крит, движещи огромни количества от дрогата в последните няколко години, предаде вестник “Български новини“.

Операцията започна преди пет месеца като полицаите прекарваха хиляди работни часа, за да се затвори цикъла по трафика.

42-годишният мъж е фермер, но в последните 10-15 години съседите му са забелязали, че започва да живее богато и луксозно. Преди дванадесет години е бил арестуван в Италия, носещ килограм кокаин. През 2012  департаментът по наркотиците на Ираклион го арестува със 100 грама кокаин, с които разполагал.

Когато го хващат, полицаите трябвало да копаят повече от осем часа в  обработваема земя, за да се намерят 3 килограма и 224 грама кокаин, които са били закопани много дълбоко.

Според  полицията,  мъжът е бил готов да емигрира в Холандия, от където той е доставял кокаина продаван после в Гърция. Полицейските служители отказаха да дадат подробности за непълнолетния син на мъжа, но казаха, че го арестували на летището в Ираклион, където той е пристигнал с кола, за да вземе баща си, без да има шофьорска книжка.

Полицията също така арестува 79-годишния баща на наркодилъра за огнестрелно оръжие, притежавано без разрешително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари