Арестуваха мъж, обвинен в убийството на 2000 души

0
В Южна Африка е бил задържан заподозрян за участие в геноцида в Руанда
В Южна Африка е бил задържан заподозрян за участие в геноцида в Руанда

В Южна Африка е бил задържан заподозрян за участие в геноцида в Руанда

Фулгенс Кайшема, който е заподозрян за участие в геноцида в Руанда през 1994 г., е бил арестуван в Южна Африка, съобщи Трибуналът на ООН за военни престъпления, извършени в Руанда, предаде Ройтерс.

Предполага се, че Кайшема е организирал убийството на близо 2000 тутси в католическата църква в Нянге през 1994 година.

Международният трибунал на ООН повдигна обвинения срещу Кайшема в геноцид и престъпления срещу човечеството през 2001 г. във връзка с други убийства в префектурата Кибуйе.

"Фулгенс Кайшема беше в неизвестност повече от двадесет години. Той най-накрая ще бъде изправен пред правосъдието за предполагаемите си престъпления", заяви прокурорът Серж Брамерц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    А-ха,
    Вероятно става дума за Тедрос Гебрейесус? https://www.facebook.com/bns.nd.Plovdiv/photos/a.1902929946650414/2940367996239932/?type=3
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари