Арестуваха две българки за измами в Гърция

4

Гръцката полиция публикува снимките на две българки, които са изнудвали възрастни хора в Атина

Българките Иванка Радева и Радка Колева бяха арестувани за телефонни измами в Атина. Гръцката полиция разпространи информация и снимки на жените, членуващи в престъпна организация, мамела и изнудвала възрастни хора.

Както е отбелязано от гръцката полиция, след съответна заповед на прокуратурата на Пирея са предоставени на обществеността данните за самоличността и снимките на две чужденки, членове на престъпна организация, която мами и изнудва възрастни хора, които са били арестувани на 23 ноември 2022 г. от полицейски служители на поддирекцията за сигурност на Пирея към дирекцията за сигурност на Атика, съобщи protothema.gr.

Това оповестяване, в съответствие със съответното прокурорско постановление, има за цел да отговори на непосредствената необходимост от защита на обществото като цяло от престъпната дейност на обвиняемите, по-пълното разследване на извършването на други престъпни деяния с подобна тежест срещу неопределен брой жертви и по-удобното удовлетворяване на наказателната претенция на държавата за наказване на извършените престъпления, за да се предотврати извършването на други престъпни деяния от горепосочените лица, както и разследването на участието им в други престъпни деяния.

Как е действала престъпната организация

Престъпната организация е разбита от Дирекцията за сигурност в Пирея, която е извършвала измами и изнудване чрез телефонни обаждания срещу възрастни хора в областите Атика, Ахая, Месиния, Халкидики и Солун.

След месеци на задълбочено предварително разследване на горепосочената служба е разкрита дейността на престъпна организация и са идентифицирани дванадесет членове, срещу които е подадено наказателно обвинение за престъпна организация, изнудване и измама. В хода на операцията двама членове на организацията, чужденци на 67 и 54 години, са идентифицирани и арестувани по обяд в Метаксуржо.

Престъпната организация, която е имала за свое седалище помещения в град в България, където е създала "оперативен телефонен център", е провеждала непрекъснати телефонни разговори със стационарните телефони на възрастни хора в различни райони на Атика.

По време на телефонната комуникация, след като ги заблуждават по различни начини, те ги изнудват да предадат парични суми на други членове на организацията, които чакат на мястото на престъплението.

Твърденията, които те използват, за да привлекат вниманието на възрастните си жертви и да им причинят емоционално страдание, са следните:

- Наранявания на роднина при автомобилна катастрофа и незабавна необходимост от операция;

- Участието и вината на роднина в пътнотранспортно произшествие и предстоящото му задържане, както и проявата на агресивно поведение спрямо него от страна на роднините на жертвата;

В първия случай членът, отговарящ за тази роля, играе ролята на лекар, който изисква заплащане на пари, за да се пристъпи към операция, от която уж се нуждае техен пострадал роднина.

Във втория случай гореспоменатият член се представя за полицейски служител, който настоятелно иска пари, за да избегне съдебно преследване на техен роднина, причинил пътнотранспортно произшествие, а също и за да защити физическата си неприкосновеност от предполагаемо разгневените роднини на пострадалото лице.

Членовете на организацията са изготвили методичен план за действие, включващ поне трима членове за всеки случай на измама и изнудване, така че жертвата да не разбере за измамата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Рени
    Те наистина са Цисти българи!До кога този етнос ще разнася славата на България и ще получава пари наготово?!
  • 15
    2
    .......
    Да се връщат на село и да копаят на нивата.Лъжливи същества!!!!Ето такива боклуци се връщат и купуват арартаменти с крадени пари!!!
  • 9
    1
    Колко тъжно гледат
    Гърците са лоши хора. Вместо да им връчат по една Благодарствена Грамота на нашите труженички за укрепване на българо-гръцката дружба и отношения , взели , че ги арестували !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари