Арестуваха двама мъже при акция срещу наркоразпространението в Русенско

3

Спецоперация срещу битовата престъпност, държането и разпространението на наркотични вещества се проведе в Русенско 

Действията са реализирани под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе

Под надзора на Окръжна прокуратура град Русе на първи юли бе проведена поредната специализирана полицейска операция на ОДМВР – Русе, по противодействие на битовата престъпност, държането и разпространението на наркотици. В акцията участваха служители от Първо и Второ РУ, и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Русе. Действията са реализирани на територията на гр. Русе и други населени места в  област Русе.

В хода на операцията са извършени редица оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия - претърсвания и изземвания в апартаменти, къщи и други имоти, установяване на лица, съпричастни към криминални деяния и други закононарушения, както и други проверки, свързани с компетенциите на полицейските органи.

При претърсванията в 7 имота – четири на адреси в Русе и още три в села в областта, са установени 5 лица, имащи отношение към престъпна дейност, като са намерени и иззети общо около 100 грама зелена тревна маса, реагираща при полеви тест на марихуана, също мобилни телефони, техника и други вещи. Проведени са множество разпити и други следствени действия. Работата по случая продължава в хода на образувано досъдебно производство, като всички действия по разследването се докладват на Окръжна прокуратура - Русе.

Две от лицата, мъже на 24 г. и 35 г., са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа с постановление на прокуратурата.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, както и издирването на други лица, съпричастни към извършените престъпления. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари