Арестуваха двама българи за кражба на данни от банкови карти в Гърция

0
Членовете на престъпна организация са събрали данни за най-малко 665 банкови карти
Членовете на престъпна организация са събрали данни за най-малко 665 банкови карти Снимка: Shutterstock

Двама български граждани, членове на престъпна организация, занимаваща се със събиране на данни от банкови карти, са арестувани вчера в предградие на Солун

Заподозрените поставили механизъм за кражба на данни в слота за банковата карта на банкомата, както и камера, закрепена към корпуса на банкомата, за да записва ПИН кода, който въвежда собственикът на картата, съобщава гръцкото издание „Катимерини“.

След сигнал полицията установила, че извършителите са монтирали три такива механизма на банкомати в периода от 16 - 18 септември тази година. Така те са събрали данни за най-малко 665 банкови карти, които са анулирани навреме от банковите клонове и са избегнати щети, които биха надхвърлили 665 000 евро.

Арестуваните ще бъдат наказателно преследвани. Те са на възраст 51 и 36 години и са обвинени в престъпно сдружаване, измама, компютърна измама и възпрепятстване на работата на информационни системи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари